Figyelem, megváltozott rendelési feltételek COVID-19! Online konzultáció
2020-03-15
Újra rendelünk!
2020-05-10
Összes mutatása

Online konzultáció

a vírushelyzet ideje alatt video konzultáció formájában állunk rendelkezésére

bőrgyógyász online

Kedves visszatérő és leendő Páciensek!

 

A koronavírus okozta jelenlegi járványügyi helyzetben egymás biztonsága és védelme érdekében, a hagyományos személyes találkozáson alapuló vizitet bizonytalan ideig online rendelésre váltottam.

Az ilyen fajta távgyógyítás egyes országokban már évek óta bevált gyakorlat, nálunk Magyarországon a mostani körülmények között többnyire kényszermegoldás. Mindig előnyben részesítettem a közvetlen orvos-beteg találkozásokat, de ezeket sajnos most egy darabig a magánbőrgyógyászat területén mellőznünk kell.

A technika vívmányainak köszönhetően szerencsére továbbra is van mód konzultációra és terápiás javaslatra. Természetesen a lehetőségek korlátozottak: egészen más, ha egy bőrtünetet saját szememmel, különböző fényviszonyok mellett, vizsgálólámpa vagy nagyító segítségével látok, és tapintással annak konzisztenciájáról is meg tudok győződni, mintha azt egy e-mailben átküldött fotóról a monitoron keresztül nézem. Ennek ellenére számos bőrbetegség annyira jellegzetes, hogy jó minőségű, megfelelő megvilágítás mellett elkészített fénykép, és részletes kórelőzményt követően a diagnózis nagy biztonsággal felállítható, ami alapján megfelelő kezelési javaslat adható.

A korlátozott lehetőségek ellenére az online konzultáció díja megegyezik a személyes konzultáció díjával. Ennek oka, hogy sokkal több energiát és adminisztrációs teendőket igényel az ellátó orvostól.

Az online konzultáció menete:

  1. A honlapon található kapcsolatfelvételi formák valamelyikén keresztül jelezze igényét az online rendelésre!
  2. E-mailen keresztül részletes tájékoztatót küldünk a további teendőkről. Mellékletben megküldjük a személyes adatokra és kórelőzményre vonatkozó kitöltendő kérdőívet. Ehhez kérjük csatolni az érintett bőrterületről készített fényképeket.
  3. Az adatlap és fényképek visszaküldését követően e-mailben időpontegyeztetés történik.
  4. A szolgáltatásra vonatkozó díjbekérő kiküldésre kerül, a díjat a rögzített időpontot legkésőbb 2 órával megelőzően átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel az OTP Simplepay rendszerén keresztül kérjük rendezni.
  5. A rögzített időpontban Skype-on keresztül a videó konzultáció történik (ennek maximális időtartama 20 perc).
  6. A konzultációt követően e-mailben ambuláns lapot küldünk, ami tartalmazza a részletes terápiás javaslatot. A szükséges receptek e-recept formájában kerülnek felírásra.

Az online konzultáció díja:

13 000 Ft

Testvérkedvezmény: testvérpár (18 éves kor alatt) konzultációja esetén a testvér konzultációs díjából 50%-os engedünk.

Az online receptigénylés menete:

  1. E-mailben jelezze receptfelírási igényét.
  2. Az e-receptek felírásra kerülnek.
  3. A receptfelírás díjáról (2000 Ft) számlát küldünk, melyet átutalással tud rendezni.

Az e-recept kiváltásának menete:

https://e-egeszsegugy.gov.hu/erecept-kivaltas

Milyen esetekben nem javaslom az online konzultációt?

Anyajegyszűrés sajnos online nem kivitelezhető, hiszen az anyajegyek állapotának megítéléséhez szükséges, hogy azokat közelről egy speciális nagyító (un. dermatoscop) segítségével megvizsgáljam. Amennyiben újabb anyajegy megjelenését, vagy egy korábban meglévő anyajegy alakjának, színének látványos megváltozását észleli, az elektronikus úton átküldött fénykép alapján nagy valószínűséggel meg tudom állapítani, hogy szükség van-e sürgős, személyes bőrgyógyászati vizsgálatra.

Gyakran tapasztalom, hogy sérült anyajegy nagy riadalmat kelt. Ez azonban teljesen alaptalan, ugyanis a sérült anyajegyek általában regenerálódnak, maga a sérülés nem hajlamosít daganatos átalakulásra. Az anyajegy viszketése sem indokolja önmagában a halaszthatatlan bőrgyógyászati vizsgálatot.

Értelemszerűen az eszközös beavatkozást igénylő műveletek online formában kivitelezhetetlenek (pl. fibroma eltávolítás).

Kérjen időpontot!

Kapcsolat Hívás most!